Pakkeliste til Kilimanjaro

visibility4243 Views comment0 comments person Posted By: Mikael Bang Korsgaard list In: Sub Category 1

BASISUDSTYR

Rygsæk/Duffelbag

Til selve rejsen er det godt med håndterbar bagage. Du kan vælge en stor rygsæk på 60-70 liter som disse her Aura AG 50 damemodel og Atmos AG 50 herremodel. Disse giver fleksibilitet og god bærekomfort. Man kan også vælge en Duffelbag, som fås i forskellige størrelser, vi anbefaler 90 liter. Fordelen ved denne er at du har bedre overblik over bagagen, og typisk vil bærerne på Kilimanjaro helst bære duffelbags.

Vandtætte poser

Det er en stor fordel at pakke alle vigtige ting såsom tøj, kamera, sovepose mm. i vandtætte poser, især hvis din rygsæk/bagage ikke er vandtæt. Selv om det er Afrika, kan det blive dårligt vejr, og vådt udstyr kan være fatalt i højderne. Brug Drysacks i de størrelser, som passer til dine ting.

Sovepose

Vælg en sovepose som går ned til minimum -10 grader. Vælg evt. en Sea To Summit. Det er koldt på bjerget og du får brug for god varme efter en lang dag. Husk også at medbringe en lagenpose. Vi anbefaler en af silke som er temperaturregulerende, let og giver ca. ekstra 4 grader i soveposen.

Dagturs rygsæk

Dette er rygsækken som du skal gå med hver dag. Den skal derfor sidde godt og have plads til det, du ønsker at have med i løbet af dagen, såsom lidt tøj, mad, vand, regntøj, kamera osv. Vi anbefaler en rygsæk på mellem 30 og 40 liter. Vælg Tempest 30 damemodel eller Talon 33 herremodel, hvis det skal være let og minimalistisk. Husk at medbringe regnovertræk Ultralight Raincover. Vælg Kyte 38 damemodel eller Kestrel 38 herremodel for lidt flere rum i rygsækken og indbygget regnovertræk. Alle rygsække har plads til et drikkesystem.

 

Fodtøj

Du skal vælge en god vandrestøvle, gerne i kraftig kvalitet. Den skal være gået til og have plads til gode sokker. Vi anbefaler en god vandrestøvle evt som Salomon Quest 4 GTX. Dette er en god vandrestøvle med vandtæt Gore-tex membran og ekstra stødabsorbering. Det kan også være rart at have et par sko eller sandaler med til når du kommer frem i lejren, og til brug før og efter bestigningen af bjerget. Sko: Salomon XA Pro 3D GTX damemodel eller Salomon XA Pro 3D  GTX Herremodel. Dette er en let vandresko og ventileret. Sandal: Teva Terra Fi Lite damemodel eller Teva terra Fi Lite herremodel er en super god sandal med god støtte, som er hurtigtørrende samt komfortabel.

 

Vandrestave

Hvis du spørger os og andre garvede bjergvandrere, så er vandrestave et must. De aflaster dine knæ, hofter og ryg, og er uundværlige på en bestigning af Kilimanjaro. Black Diamond Distance Carbon FLZ er topmodellen fra Black Diamond med en vægt på kun 355 gram og et godt valg til dig, der vil have det bedste samt letteste.
Alternativt kan du også vælge den tungere, men også billigere Gabel Mont Blanc.

BEKLÆDNING

Uldundertøj

Når vi snakker langt undertøj anbefaler vi merinould som både er temperatur regulerende, lugtfrit samt blødt og behageligt. Undertøj bør være med lange ærmer og ben. Det eneste valg er om det skal være den tynde Icebreaker 200 LS Crewe eller XTM Se vores fulde Icebreaker sortiment til herre her eller kvinder her. Til benene anbefaler vi Icebreaker 200 Oasis legging, hvis du fryser let bør du til vælge Brynje Bukser med Lange Ben

Boxershorts/trusser/BH

Ingen bomulds trusser her!

Trusser til kvinder Icebreaker Sprite Hot Pant i merino uld. Til herre anbefaler vi Icebreaker merino uld Anatomica Zone Boxers. Medbring 2-3 stykker til hele turen, de kan nemt vaskes og tørre hurtigt.

Skjorte/T-shirt

Starten af trekket på Kilimanjaro kan godt være varm, så her anbefaler vi en let, behagelig og hurtigtørrende skjorte eller t-shirt i merino uld. Langærmet skjorter beskytter mod solen og er også gode til før og efter bjerget. Vælg her mellem et bredt udvalg af skjorter og t-shirt Dame skjorterHerre skjorter og de lækre kølende Cap Cool t-shirts fra Patagonia.

Bukser

Vælg et par praktiske bukser og et par shorts. Bukserne må ikke være for tynde da det bliver koldere og kan blæse en del på turen op mod toppen. Klättermussen Gere 3.0 er en kraftig buks med god slidstyrke. Af shorts anbefaler vi at medbringe nogle der er lette og behaglige f.eks. Nikka Curved Shorts og Herre Quandary Shorts. Shortsne er også rare at have til før og efter turen. 

Sokker/Liners

Liners bæres inderst på foden, de leder sveden væk fra huden så du ikke får fugtige fødder, dette forebygger vabler og kolde fødder. Vi har forskellige liner i butikken en god liner til Kilimanjaro kunne være Bridgedale Coolmax liner. darn tough Light Hiker Micro Crew Light Cushion er gode kraftige ydersokker i uld. Sidder godt og tørre hurtigt. Medbring 2 par liners og 2 par ydersokker til turen. Til topforsøget hvor at man starter ud om natten kan det blive koldt så her anbefaler vi et par dejlige varme sokker fra Darn Tough.

 

Skaltøj/regntøj

Når du kommer op i højden bliver det køligere, og du har brug for beskyttelse mod elementerne. Her skal du bruge en god Skaljakke og et par Skalbukser, der er vandtæt og åndbart. Vælg en model der passer dig med de detaljer, du finder praktiske. Vær opmærksom på at vælge en model med en god justerbar hætte, da det blæser godt på toppen.

Ekstra lag

Når det bliver koldt på bjerget (og det gør det!) er det godt at have et ekstra hurtigtørrende varmelag med. Her kan vi varmt anbefale bl.a. fleecetrøjerne fra R1 Air serien fra Patagonia. Valget kunne også falde på Patagonia Nano Puff Jacket som er en super let fiberjakke som fungere utroligt godt som mellemlag. Fælles for disse mellemlag er at de er åndbare og varmer rigtig godt i forhold til vægt.

 

Vindjakke

En vindjakke som Houdini Jacket fra Patagonia er virkelig god at have med som et værn mod vinden. En vindjakke er vindtæt og meget åndbar hvilket gør den virkelig rar at tage på selv om det er varmt på noget af turen mod toppen og så er den ultra let og fylder ingenting , lige til at have liggende i toplåget på rygsækken. 

 

Dun/fiber

Erfaringen viser at det godt kan blive rigtigt koldt på de sidste etaper mod toppen, eller om aftenen når man sidder stille efter en dag med fysisk aktivitet i højderne. Hvor varm at jakken skal være afhænger lidt af hvad du har valgt at med bringe af andre warme lag. Her kan vi anbefale en god og let dun eller fiber jakke. Hvis du er meget kuldeskær vil Down Sweater fra Patagonia være et rigtig godt valg. Knap så kuldeskær vil vi anbefale fiberjakken nano Puff Hoody fra Patagonia. Varm dun eller fiber jakke er uundværlig på en bestigning af Kilimanjaro.

 

Hovedbeklædning

Det er vigtigt at beskytte hovedet både når solen brænder og når kulden bider. En kasket med bred skygge giver god beskyttelse til øjne og toppen af hovedet mod den skarpe sol, se vores udvalg her. Derudover anbefaler vi at du tager en Buff med, den kan bruges som halsdisse og trækkes op over næsen på de kolde dage. Den er ganske enkelt uundværlig. Når hovedet skal holdes varmt kan du vælge en god uldhue som også er god til at holde på varmen i soveposen, se udvalg her Huer

Luffer/handsker

Når det blæser og er koldt er det rart med gode luffer og handsker til at holde fingrene behageligt varme. Luffer er varmere end handsker, hvorimod at du har lidt bedre bevægelsesfrihed med en handske. På selve topnatten anbefaler vi varme luffer som Hestra Army Leather Heli Ski med et par uld fingerliner inden i. Lineren giver ekstra varme og hvis du skal have fingrene ud for at tage et billed bliver de ikke kolde. Liner fra Icebreaker 200 Oasis Glove Liner er velegnet da de har touchpad på langefinger så du kan tage billeder med din telefon. Til de lidt køligere dage på vandreturen er det godt med et par mellemvarme handsker som Sarek Ecocuir 5-finger fra Hestra. 

TOILETGREJ

Toilettaske

Osprey Washbag er en smart lille taske der er gennemsigtig så man kan se hvad der er i. Oplagt til toilet sagerne, da du ikke får brug for meget. Se vores udvalg af toilttasker her

Håndklæde

Bomuldshåndklæde fra badeværelset derhjemme duer ikke! Sportstowel er ekstremt hurtigtørrende, fylder og vejer intet, og så bliver det ikke jordslået efter lang tids brug, som bomulds udgaven gør. Medbring 1 stk. Størrelsen afgør du. Håndklæder.

Personlig pleje

Tandbørste/tandpasta, solcreme og læbepomade, da dine læber bliver udsat for vejr og vind i højderne og evt. lidt sæbe f.eks. Sea To Summit Wilderness Wash. Desuden kan det anbefales at tage en pakke vådservietter med samt 1 stk. toiletrulle, da det ikke er sikkert at det findes på alle klosetter undervejs.

DIVERSE

Lommekniv/multitool

Det er rart med en lille saks, kniv og måske en tang til små reparationer og førstehjælp undervejs. Gerbers små multitools har det hele. Du kan også vælge den traditionelle lommekniv, f.eks. Victorinox Climber. Se udvalg her.

Mugg

X-Mug fra Sea To Summit - fylder og vejer intet, men er rar at have med til morgenvask, nattetisseri i ekstremt vejr o. lign.

Drikkedunk/vandblære

Nalgene Wide Mouth Sustain 1000 ml flaske er meget nem at drikke af og kan sidde i siden på din rygsæk. Den tåler også kogende vand, og derfor velegnet som varmedunk om aftenen. Med Nalgene Isoleret Holder kan du holde væske frostfrit på topnatten. Vandblære på 2 til 3 liter kan sidde indvendigt i din rygsæk, og er med til at opretholde din væskebalance, når du vandre derudaf. Det viser sig at man drikker hyppigere, som man bør i højderne, når man benytter vandblæren. Se udvalg på væskeblære her. Nalgene flaskerne med isolering er vigtig på topnatten, da væskeblæren typisk vil fryse og først kan bruges en time eller to efter solen er stået op. Rigeligt med væske kan forebygge højdesyge. Medbring to stk flaske og en væskeblære på 2 eller 3 liter.

Solbriller

Et par gode solbriller er altid vigtigt når du skal i bjergene – solens stråler bliver kraftigere mens det samtidig kan være svært at finde skygge.
Vælge gerne en solbrille med en bred ramme, så du beskyttes fra solen i alle vinkler og brillerne samtidig holder vind ude af øjnene.
Du kan med fordel vælge et par der har polarized linser som blokerer genskær i vand, sne m.m. Kig forbi butikken i Køge så vi kan hjælpe med at finde det helt rigtige par Oakley til dig eller se vores store udvalg her på siden.

Dagbog

Til at nedskrive informationer og dagens etape, anekdoter og sjove hændelser.

Bog

Til rejsen eller de stille stunder.

Kamera/Smartphone

Rejsen skal foreviges, så du kan se tilbage om mange år. Husk eventuelt at pakke det vandtæt.

Oplader/ekstra batteri

Undervejs får du brug for opladning og strøm til din mobil, GPS eller tablet. Med goal Zero Nomad 5 får du et let solpanel Venture 30 for du massere af strøm med på bjerget. På Kilimanjaro er det ikke muligt at få ladet sin elektronik op undervejs, derfor er det en rigtig god ide at medbringe ekstra strøm ved hjælp af f.eks. Goal Zero Venture 30 powerbank. Kombineret med et solcelle panel skal du bare bruge lidt sol for at have strøm nok til at holde liv i alle dine devices hele vejen mod toppen.  

Pandelampe

God til læsning i teltet og den sidste nat under bestigningen. Vælg gerne en kraftig model såsom Black Diamond Cosmo eller Black Diamond Spot. Begge er lette diodelygter med forskellige lysfunktioner. Husk ekstra batterier, som holdes varme i en inderlomme, da kulden kan gøre at batterierne går død. Hvis ikke du gider at skulle slæbe ekstra batterier med så Laver Black Diamond et bredt udvalg af genopladelige pandelamper. Så som Black Diamond Storm 400-R Se udvalg på pandelygter her.

Rejseapotek

Myggespray eller balsam, Malariatabletter (hvis du vælger at tage disse), solcreme, læbepomade, hæfteplaster, antiseptisk middel til små sår, vådservietter, hovedpinetabletter, tabletter mod tynd/dårlig mave, neglesaks, elastikbind. Rejsemedicin: Ciprofloxacin (kan anvendes ved stort set alle bakterielle infektioner, hvis man ikke har andet). Det samme gælder tetracycline, der også kan bruges til malariabehandling. Metronidazole, hvis der er tale om diarre forårsaget af amøber. Du skal have en recept på ovenstående, så du kan eventuelt også snakke med din læge, om vedkommende kan anbefale andet. Vi har et dejligt udvalg af førstehjælps tasker, se her

Personlig informationsaften

Er I flere der skal afsted på tur, har vi god erfaring med at afholde personlige pakkeaftener. Vi finder en aften hvor I kan komme i butikken. Vi laver et lille oplæg omkring bestigning af Kilimanjaro, og gennemgår pakkelisten og andre nyttige informationer. Kontakt os på tlf. 56 65 23 45 eller send en mail til info@bjergkaeden.dk.

Et par gode råd til pakning af din rygsæk

  • En tommelfingerregel er at tunge og store ting pakkes lavt og ind mod ryggen, lette og/eller mindre ting pakkes højt og yderst i rygsækken.

  • Det kan være praktisk at pakke de ting, man har brug for i løbet af dagen, sådan at de er let tilgængelige. Der er ikke noget værre end, at skulle have alt ud af rygsækken for at finde solcremen, som man havde lagt nederst. Derudover er det vigtigt, at ens drikkeflasker er nemme at komme til, da man har brug for at få drukket rigeligt i løbet af dagen.

  • Tøj, sovepose og andre vigtige ting skal pakkes vandtæt.

  • Vigtigst af alt er, at din pakning fungerer for dig, så prøv dig frem og lav gerne et par prøve pakninger inden du tager af sted.

GOD TUR!

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag January February March April May June July August September October November December