Pakkeliste til pilgrimsvandring

visibility2271 Views comment0 comments person Posted By: Mikael Bang Korsgaard list In: Category 1

Vi har i mere end 25 år sendt rigtig mange pilgrimsvandrere af sted på deres livs vandretur. Igennem alle disse år har vi fået tilbagemeldinger, som har hjulpet os til at tilrette og finde det helt optimale grej til turen, så pakkelisten er så fyldestgørende som mulig til caminovandring. Her er vores bud på en pakkeliste, der bringer dig godt igennem din pilgrimsvandring. Vi har i pakkelisten taget udgangspunkt i at du vandrer i perioden slut april til slut september. Skal du af sted uden for denne periode, kan tilretninger være nødvendige. Det hjælper vi dig også gerne med. Buen Camino!

 

BASISUDSTYR

Rygsæk
Nyeste model i den populære letvægtsserie fra Osprey. Vælg mellem Eja 48 og Exos 48 . Disse er de letteste rygsække, som vi har fundet velegnet til vandring på pilgrimsruten. Modellen har fantastisk ventilation og godt bæresystem, gode lommer samt en vægt på omkring de 1200 g. alt efter volumen og størrelse. 

Fodtøj
Valget bør falde på en vandrestøvle, hvis du skal vandre hele ruten, og godt vil have noget der støtter og holder hele vejen til Santiago.

Vi kan varmt anbefale en midcut støvle som giver dig noget ankelstøtte og samtidig er let som Salomon X-Ultra 4 Mid. Det er en velsiddende støvle som er vandtæt. Mange som har været afsted før eller har vandret meget og dermed har ankler og underben som er tilvænnet fodtøj uden ankelstøtte benytter en sko. De er lettere og kan fåes med Gore-Tex eller helt åbne modeller til sommerturen. Denne fra Salomon er meget populær Salomon XA Pro 3D V9 og kan sagtens stå distancen. 

Hvis du vil vandre i sandaler kan vi anbefale Tevas Terri Fi serie , som er virkelig gode sandaler med fantastisk stødabsorbering og støtte. Vælg eventuelt et par helt lette klip klapper til rejsen eller refugiet.

Sovepose/lagenpose
Når det kommer til letvægts soveposer er Sea To Summit det helt rigtige valg. Spark1 er med sine 385g og komfort temperatur på 5 grader er det en sand letvægter og det oplagte valg til Caminoen. 
Ellers kan du vælge den anbefalings værdige og lette super lækre dun sovepose Down Summer som vejer blot 480 g.
Skal det være absolut luksus til turen i ydersæson skal du gå efter Sea To Summit Spark SP3.
Brug en lagenpose for sig selv til sommerturen eller som ekstra isolering i soveposen i de kølige måneder.

Siddeunderlag
Robens Zigzag Seat kan sidde udenpå rygsækken, og trækkes frem når der skal holdes pause. Er blødt og behageligt at sidde på og isolerer mod kulde fra underlaget.

Vandrestave
Vandrestave aflaster dine knæ og ryg og er uundværlige på el Camino.

Disse innovative ultra lette vandrestave fra Black Diamond blevet et kæmpe hit hos de kræsne Camino vandrere takket være unikke Z-design, der fylder minimalt under transport.  Black Diamond Distance Carbon FLZ er udført i kulfiber og er let og meget lækker at have i hånden km efter km.

Alternativt kan du også vælge den tungere, men også billigere Gabel Mont Blanc

BEKLÆDNING

Svedtransporterende trøje
Det er rart og behageligt at have en let og svedtransporterende T-shirt med. Vi kan f.eks. anbefale  Patagonia Cap Cool Daily Graphic. Findes naturligvis også i en herre udgave Patagonia Cap Cool Daily Shirt Du kan også vælge en tynd lugtfri uld T-shirt. Icebreaker Tech Lite II SS er en let og blød merinould T-shirt, der har et pænt snit. Medbring 2 stk. T-shirts i alt og du er klar til turen.

Boxershorts/trusser/BH
Ingen bomulds her! Patagonia Active Briefs er lavet i svedtransporterende materialer og sidder som en drøm. Medbring 2-3 stykker til en hel el Camino tur. Vælg også en svedtransporterende sports BH med stropper, der ikke generer under rygsækkens remme, f.eks.   Boxershorts eller briefs kan anbefales til herrerne. Vælg alt efter smag og behag, men vælg et materiale der er svedtransporterende eller gå efter uld f.eks. Icebreaker Anatomica Boxers

Vindbreaker
Vi anbefaler en let og åndbar som Patagonia Houdini. Patagonia Houdini Jacket Den tager vinden og en lille byge, tørre hurtigt og vejer næsten intet! Din regnjakke kan naturligvis benyttes.

Bukser
Vi kan klart anbefale en let zip-off buks, der er strygefri og tørrer hurtigt. Patagonia Quandary Convertible. Disse modeller kan lynes af som shorts. Pak 1 par hvis du jagter gram, eller 2 par hvis du vil have lidt at skifte med. 

Er det ikke afgørende med zip-off er Patagonia Quandary Pant herremodel et par yderst komfortable bukser. Bukserne udført i et strækbart og solbeskyttende materiale og har en vand- og smudsafvisende behandling.

Sokker/Liners
Vi anbefaler at bruge 2 stk. sokker, en tynd svedtransporterende liner inderst og en kraftigere uldsok yderst hvis du går i støvler. Bridgedale Coolmax liners damemodel eller Bridgedale Coolmax liners herremodel. Liners bæres inderst på foden, og leder sveden væk, så du ikke får fugtige fødder og vabler. Ydersokken skal være i uld, hvilket giver støtte og komfort. Disse to modeller er velsiddende og funktionelle sokker.

Darn Tough Light Hiker Micro Crew. Går du i sko er Darn Tough Hiker Quarter Serien oplagte at benytte.

Regntøj/Regnslag
Til de våde og blæsende dage er det godt med en vind og vandtæt skaljakke. Patagonia dame Torrentshell 3l Jacket eller herre udgaven  Torrentshell 3l Jacket. Dette er en let skaljakke med gode lommer, åndbarhed og som beskytter for vind og vejr. Kombineret med det rigtige undertøj og mellemlag, kan du klare selv de mest kolde og regnfulde dage på farten. Vejer under 400 g. Du kan også vælge en slidstærk skaljakke Se vores udvalg her. I den varme årstid vælger mange en poncho, Sea To Summit Ultra-Sil Nano Poncho vejer blot 230 gram og fylder intet. Den dækker både dig og din rygsæk.

Fleece/Dun
Til de blæsende dage eller når kulden trænger sig på om aftenen er det godt med en hurtigtørrende og varmende fleece eller isoleret jakke. Vælg Abisko Trail Fleece Dette er en let fleece med lang lynlås, der giver en god varme. Kombineret med det rigtige undertøj og regnjakke, kan du klare selv de mest kolde og regnfulde dage på farten. Vejer under 400 g. Du kan også vælge en af de super lette fiberjakker som f.eks. Nano Puff Jacket Disse vejer blot ca. 284 g., holder dig dejlig varm på en kold dag og føles super blød mod huden blot med en t-shirt på under. Mange undervurdere effekten af en fiberjakke, især i yder perioderne er disse uunværelige.

Hovedbeklædning
Vælg en god hat eller kasket til din tur på el Camino. Se vores udvalg her . Dette giver beskyttelse mod sol, vejr og vind. Derudover er en Buff et must på turen. Brug den som pandebånd, hue, halsedisse, pandebånd eller hårbånd, mulighederne er uendelige. Vælg mellem mange modeller og farver.

TOILETGREJ

Toilettaske
Osprey Ultralight Washbag Zip Organizer er en lidt større toilettaske som kan foldes ud. 

Håndklæde
Bomuldshåndklæde fra badeværelset derhjemme duer ikke!  Drylite er ekstremt hurtigtørrende, fylder og vejer intet, og så kan det ikke blive jordslået efter lang tids brug, som bomuldsudgaven gør. Medbring 1 stk. Størrelsen afgører du selv, det er dig der skal bære.

Personlig medicin
Hovedpinepiller, allergimedicin, insulin o.lign. Rejser du sammen med andre, kan det være en god ide at informere de andre om, hvilken medicin du tager, og hvor du opbevarer den i rygsækken. Det kan også være en fordel at medbringe sportstape til forebyggelse af skader og vabler. Skulle uheldet være ude kan det lille sæt Pocket First Aid Kit hjælpe dig hurtigt tilbage på fødderne igen.

Personlig pleje
Tandbørste, tandpasta, solcreme, læbepomade (dine læber er meget udsat for vejr og vind på de store åbne sletter og de kan hurtigt blive tørre), sæbe og shampoo. Vælg f.eks. Mountain Formula SPF50 og Mountain Formula SPF25 til beskyttelse mod solen samt Sea To Summit Wilderness Wash som er en miljøvenlig sæbe, der kan bruges til hænder, krop, opvask og vask af tøj. Til perioder hvor det ikke er muligt at komme til vand kan det være en fordel af medbringe vådservietter eller håndsprit, der kan slå uvelkomne baktusser ihjel.

KØKKENGREJ

Lommekniv/multitool
Det er rart med en lille saks og kniv til plaster osv. på turen. Victorinox Climber. er lille og handy.

Foldekop
Sea To Summit X-Mug fylder og vejer intet, men er rar at have når der skal drikkes i pauserne undervejs eller deles en flaske vin på refugiet.

Drikkedunk/vandblære
 Nalgene Everyday OTF er en drikkeflaske på 0,7L. Flasken er meget nem at drikke af og kan sidde i siden på din rygsæk eller hægtes fast med en karabin. Vi kan dog varmt anbefale at supplere med en vandblære. Osprey Hydraulics 2 Liter Reservoir kan indeholde 2 liter og er skabt til at ligge indvendigt i din rygsæk. Den nemme tilgang til vand og er med til at opretholde din væskebalance, når du vandrer derudaf. Hvis du tager af sted i den varme periode, er vandblæren det eneste rigtige valg.

DIVERSE

Imprægneret lagen
Bed Bug Undersheet er et imprægneret lagen, der beskytter mod ubehagelige sengekryb på refugierne.

Ørepropper
Tag et par ørepropper med så du ikke bliver forstyrret i din nattesøvn, skulle der være nogen der snorker i sovesalen eller bryder op tidligt om morgenen. Vi kan varmt anbefale Eagle Creek Travel Ear Plugs som kan vaskes og bruges igen og igen.

Pandelampe
En pandelampe er god til læsning på sovesalen eller hvis du skulle komme sent hjem om aftenen. Cosmo 350 er let og giver det lys du har behov for.

Pakkeposer
Sea To Summit har et stort udvalg af ultralette og vandtætte pakkeposer. De er perfekt til at holde styr på dine småting og  holde udstyret tørt. Find den størrelse du skal bruge her.

Dagbog/iPad
Til nedskrivning af informationer, anekdoter og sjove hændelser.

Kamera/Smartphone
Rejsen skal foreviges, så du kan se tilbage på den tur du aldrig vil glemme.

God tur!

Et par gode råd til pakning af din rygsæk

  • En tommelfingerregel er at tunge og store ting pakkes lavt og ind mod ryggen, lette og/eller mindre ting pakkes højt og yderst i rygsækken.
  • Det kan være praktisk at pakke de ting, man har brug for i løbet af dagen, sådan at de er let tilgængelige. Der er ikke noget værre end, at skulle have alt ud af rygsækken for at finde solcremen, som man havde lagt nederst. Derudover er det vigtigt, at ens drikkeflasker er nemme at komme til, da man har brug for at få drukket rigeligt i løbet af dagen.
  • Tøj, sovepose og andre vigtige ting skal pakkes vandtæt.
  • Vigtigst af alt er, at din pakning fungerer for dig, så prøv dig frem og lav gerne et par prøve pakninger inden du tager af sted.
søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag January February March April May June July August September October November December